SANGATH BV DOSHI CASE STUDY

  • April 8, 2020

Some of the outer surfaces of the yard including arched ceilings are coated with irregular pieces of white tiles. The general form exaggerate the details of nature with its rolling hills, spaces such as caves, terraced land and water channels with reflective surfaces, which recall the Salk Institute of Louis Khan. Even local labourers and passing peasants like to come and sit next to it, enjoying the low mounds of the vaults or the water-jars overgrown with creepers. Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here

So different in cultural and geographical conditions, the works of each of the two architects are based on a careful study of local conditions and values. The bottom of the vault in the hall of writing is topped with concrete natural light scattering in space. Doshi used this traditional technique not only to reduce the heat inside the building but also as an important element of the methodology in the use of waste material. This site uses cookies. Doshi […] Like Like. At the end thereof an opening which can be appreciated from the entry site visitor makes sense to recover its location along the main axis. Even local labourers and passing peasants like to come and sit next to it, enjoying the low mounds of the vaults or the water-jars overgrown with creepers.

Notify me of new comments via email. By continuing to use this website, you agree to their use. The Sangath complex was built on the periphery of AhmedabadDrive-in Road, also known as Karnavati or Amdavad, the largest city and capital of the state of Gujarat, India.

Water cascades from fountain into series of Channels Glass bricks Diffused light in the drafting studio Whole area is covered with vegetation Terracotta pots and sculpture lying in the compound This slideshow requires JavaScript. This site uses cookies.

  BUSINESS PLAN BATIK TRUSMI

Case Study On Sangath, Ahmadabad

However, by continuing to use the site without changing settings, you are agreeing to our use of cookies. The structural system is based on poles and combined beams with reinforced concrete slabs. Very nice office Like Like.

Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! Rainwater is channeled through the vaults smooth, round and deposited in the troughs. Notify me of new posts via email.

✅ Sangath – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

The facades are stuy with tiles or cement and plaster. This site uses cookies. Sangath also hopes Balkrishna Doshi create a connection between nature and the individual.

sangath bv doshi case study

The building complex is built around a large courtyard terrace which is the main entrance. Other similarities are cooling devices Wright in his workshop and research center in Taliesin Westwhich in its architectural approach, adapted to the region, also has similarities with the study and research center Doshi on Ahmedabad.

Passing through the main entrance, the visitor down some stairs into a room covered by a dome and the option to climb a flight of stairs to a height of three levels or go through a small hallway to the office of Doshi is presented and main drafting room.

It is significant that vaulted forms stydy used in contemporary architecture in both high-tech buildings, such as the Kimbell Museum in Fort Worth Louis I.

At the end thereof an opening which can be appreciated from the entry site visitor makes sense to recover its location along the main axis.

Sangath, Ahmedabad – B. V. Doshi

The Complete Architecture of Balkrishna Doshi]. Don’t worry they are gluten-free-vegan ; You can find out more or switch them odshi if you prefer. The interiors are characterized by their different shapes and light into different directions.

  SAGIP KALIKASAN ESSAY

Some of the outer surfaces of the yard including arched ceilings are coated with irregular pieces of white tiles. The architect and urban planner Balkrishna V. The decor is based on building materials, with the exhibition of prints formwork in concrete ceilings, contrasting studh the soft and smooth concrete floor rust colored red.

Fill in your details below or click an icon to log in: Design concerns of climate temperature or humidity or sunlight. Inspired by the earth-hugging forms of the Indian vernacular, it also draws upon the vault suggestions of Le Xase. Perpendicular to this wing a block of four units is added, also vaulted. In the recesses of the vaults of the upper floors, iron and concrete have been used with high insulation materials such as filling with brickwork. Thank You Pooja Reply.

sangath bv doshi case study

Even local labourers and passing peasants like to come and sit next caae it, enjoying the low mounds of the vaults or the water-jars overgrown with creepers. We understand the quality of this translation is not excellent and we are working to replace these with high quality human translations.

Email required Address never made public.

Notify me of new comments via email.